У Молдові усувають наслідки ураганного вітру і пилової бурі

У Молдові усувають наслідки ураганного вітру і пилової бурі

Укрінформ
Ураганний вітер, що пронісся над Молдовою в понеділок, 11 березня, повалив дерева, зніс дахи житлових будинків і шкільних установ, пошкодив десятки автомобілів, багато населених пунктів знеструмлено.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як інформували в Генеральному інспектораті з надзвичайних ситуацій, найбільше постраждали від стихії райони півночі Молдови, на які припав основний удар стихії. Ураганний вітер, швидкість якого, згідно з повідомленнями республіканської Гідрометеорологічної служби, подекуди сягала 28 метрів за секунду, повалив дерева, зривав шифер з дахів багатоповерхівок. Пошкоджено десятки автомобілів, на які впали дерева і панно в Кишиневі.

Від пилової бурі постраждали міста Оргеєв, Фалешти, Теленешти, Криуляни й особливо Бєльці, де за даними екологів, спостерігається серйозне забруднення повітря. Видимість на дорогах становила до одного кілометра.

Читайте також: Одещину накрила пилова буря

За словами прес-секретаря Департаменту з надзвичайних ситуацій при МВС Молдови Ліліани Пушкашу, нині рятувальники працюють у посиленому режимі для усунення наслідків стихії, розбирають завали дерев, звільняють машини і проводять роботи для відновлення подачі електроенергії в знеструмлені населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-