В Індії розповіли про удари у відповідь по Пакистану

В Індії розповіли про удари у відповідь по Пакистану

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Індії Раджнатх Сінгх повідомив, що упродовж останніх п'яти років Індія завдала три успішних удари по Пакистану.

Про це він повідомив на мітингу в місті Мангалур 9 березня, передає телеканал NDTV.

"Коли в Урі наші солдати були вбиті терористами з Пакистану, ми відповіли. Наступний (удар - ред.) був після теракту в Пулвамі. Третій я не буду розкривати", − уточнив він, додавши, що "Індія більше не буде слабкою".

Читайте також: В Індії стався вибух на автобусній зупинці, 18 постраждалих

Перший удар, про який йде мова, був нанесений після атаки пакистанських бойовиків на військову базу в Урі в індійській частині Кашміру у вересні 2016 року. Тоді було розстріляно 19 індійських солдатів.

У відповідь індійський спецназ перейшов лінію контролю і атакував кілька таборів підготовки бойовиків на території пакистанського Кашміру, знищивши десятки терористів.

Читайте також: Пакистан частково закрив свій повітряний простір

Другий удар був нанесений після того, як 14 лютого цього року смертник підірвав індійський конвой, який проходив через округ Пулвама на заході індійського Кашміру. Загинули більше 40 поліцейських. У відповідь ВПС Індії атакували табір бойовиків на пакистанській території, а Пакистан пізніше збив два індійських літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-