США вимкнули систему тотального стеження - NYT

США вимкнули систему тотального стеження - NYT

Укрінформ
Агентство національної безпеки США (АНБ) відключило систему, що аналізує дзвінки й смс-повідомлення американських громадян.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на помічника з питань національної безпеки лідера Республіканської партії у Палаті представників США Люка Маррі.

“Агентство національної безпеки США тишком відключило систему, яка аналізує дзвінки й смс-повідомлення американських громадян на території країни, таким чином зупинивши контроверсійну програму щодо приватності й верховенства права, яка діяла після атак 11 вересня (2001 року — ред.)”, - йдеться у повідомленні.

За словами Маррі, Агентство вже кілька місяців не користувалася цією програмою, й адміністрація президента США Дональда Трампа, ймовірно, не проситиме Конгрес продовжити термін її дії, що спливає наприкінці цього року.

Читайте також: Клінтон не балотуватиметься на президентських виборах-2020

Програма стеження була введена колишнім президентом США Джорджем Бушем через кілька тижнів після терористичних атак 11 вересня 2001 року. Вона мала допомагати відстежувати співучасників терористичної організації "Аль-Каїда", яка була причетна до атак.

Про саму програму стало відомо лише у 2013 році, коли екс-працівник АНБ Едвард Сноуден оприлюднив дані про програму. Це викликало великий суспільний резонанс в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-