Гуайдо повернувся до Венесуели попри загрозу арешту

Гуайдо повернувся до Венесуели попри загрозу арешту

Укрінформ
Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо повернувся до південноамериканської країни в оточенні натовпу журналістів і прихильників.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Ми тут, у Венесуелі, і будемо продовжувати рухатися вперед», – заявив Гуайдо в аеропорту Каракаса 4 березня, коли він повернувся з турне іншими країнами Латинської Америки.

Гуайдо, який очолює контрольований опозицією парламент країни, Національну асамблею, в січні оголосив себе тимчасовим президентом. Він здобув підтримку ряду держав, включно зі Сполученими Штатами, багатьма європейськими країнами та країнами регіону.

Читайте також: ЄС нагадав владі Венесуели про недоторканність Гуайдо

Одразу після прибуття до Каракаса лідер опозиції закликав своїх прихильників відновити протести проти Ніколаса Мадуро і попередив венесуельські органи влади, що спроба заарештувати його після повернення з Еквадору «буде однією з останніх помилок» режиму.

Ніколас Мадуро прийшов на посаду в 2013 році після смерті Уґо Чавеса. У січні 2019 року відбулася процедура його інавгурації на другий термін. Це сталося через вісім місяців після виборів у травні 2018 року. Те голосування відбувалося за умов бойкоту опозиції та на тлі звинувачень у фальсифікації. США та багато інших країн так і не визнали легітимності обрання Мадуро на другий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-