Президент Молдови закликає парламентські партії до широкої коаліції

Президент Молдови закликає парламентські партії до широкої коаліції

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вважає, що політичні партії, які увійшли до нового складу парламенту, мають залишити партійні амбіції і створити широку парламентську коаліцію.

Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції Вільна Європа.

«Для того, щоб план прийняли всі політформування, необхідно створити на рівні як мінімум трьох найбільших партій коаліції - в ім'я національних інтересів. Я не бачу коаліції з партією «Шор», але якщо інші три великі сили - соціалісти, демократи і ACUM - домовляться і створять коаліцію, думаю, це можна буде розглядати як національний консенсус », - заявив Додон.

Водночас, на думку президента, це тяжкий для Республіки Молдова сценарій.

Глава Молдови закликав політичні партії не брати до уваги передвиборчу риторику і сформувати коаліцію на основі національних інтересів.

Як повідомлялося, за результатами парламентських виборів, , що пройшли 24 лютого, в наступний парламент Молдови увійшли Партія соціалістів (35 мандатів з 101), Демократична партія (30), виборчий блок ACUM (26), партія "Шор" (7) і три незалежні кандидати. Для формування коаліції і подальшого затвердження кандидатури прем'єр-міністра і нового складу уряду, необхідні голоси 51 депутата.

Читайте також: ЦВК Молдови затвердила остаточні підсумки парламентських виборів

Раніше представники виборчого блоку ACUM заявили, що не мають наміру вступати в коаліцію з Партією соціалістів і Демократичною партією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-