Лукашенко: 98% білорусів проголосують проти об'єднання з Росією

Лукашенко: 98% білорусів проголосують проти об'єднання з Росією

Відео
Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що у Росії та її лідера Володимира Путіна немає намірів поглинути Білорусь.

Про це Лукашенко заявив сьогодні на зустрічі з представниками громадськості та експертного співтовариства, білоруських і зарубіжних ЗМІ, передає БЕЛТА.

“Ніяких зазіхань з боку, принаймні, президента Росії, що Білорусь треба інкорпорувати або включити до складу Росії, я жодного разу не чув, навіть настрою такого не було. Немає ніяких намірів у величезної країни поглинути Білорусь", - сказав президент РБ.

Лукашенко підкреслив, що за час, що минув після розвалу Радянського Союзу, виросло покоління, яке звикло жити в незалежній державі. "Якщо сьогодні винести питання на референдум у Білорусі про об'єднання двох держав і, як багато хто в Росії каже, про включення Білорусі до складу Росії, 98% проголосують проти, - сказав Лукашенко. - Не тому, що у нас суспільство налаштоване проти Росії. Виросло нове покоління, так і старе зрозуміло, що ми можемо жити і працювати в абсолютно іншій формі, як рідні, близькі. І білоруси сьогодні хочуть бути разом з Росією, але жити у своїй квартирі. Що в цьому поганого?"

Водночас він заявив, Білорусь ніколи не була і не буде "нахлібником" у Росії.

Читайте також: Президентської династії в Білорусі не буде, запевнив Лукашенко

"Припиніть нас звинувачувати у дармоїдстві. Ми у вас (Росії - ред.) ніколи не були дармоїдами і не будемо. Коли народ це чує, особливо я, самолюбна людина, мені не хочеться ніяких союзів", - додав президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-