Перу видворить усіх венесуельських дипломатів, призначених Мадуро

Перу видворить усіх венесуельських дипломатів, призначених Мадуро

Укрінформ
Влада Перу вирішила анулювати візи усіх дипломатів в посольстві Венесуели, яких призначив Ніколас Мадуро, де-факто оголосивши їх персонами нон-грата.

Про це із посиланням на заступника міністра закордонних справ Перу Хуго де Зела, пише Reuters.

“Перу скасовує візи дипломатів із посольства Венесуели у Лімі та повідомить їм, що їх перебування у країні починаючи із 9 березня буде незаконним”, - йдеться у матеріалі.

Заступник міністра додав, що офіційна Ліма визнає посла, призначеного лідером венесуельської опозиції Хуаном Гуайдо, і більше не визнаватиме призначенців президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Читайте також: Лідери країн "лімської групи" обговорять майбутнє Венесуели

Як відомо, США одними з перших визнали за підсумками останніх виборів тимчасовим президентом Венесуели опозиційного лідера та главу Національної асамблеї Хуана Гуайдо й висловили йому повну підтримку. Згодом те ж саме зробила більшість західних держав. Але Ніколас Мадуро, президент-соціаліст, який довів свою країну за останні роки до економічного колапсу, відмовився поступатися владою й заборонив доступ на територію Венесуели міжнародній гуманітарній допомозі. Мадуро при цьому заперечує сам факт економічних труднощів у своїй державі. Опорою Ніколаса Мадуро залишаються венесуельські силовики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-