Індія заявляє про знищення табору терористів у Кашмірі

Індія заявляє про знищення табору терористів у Кашмірі

Укрінформ
Індійські військові літаки завдали ударів по пакистанській частині спірного штату Кашмір, вразивши цілі поблизу лінії розмежування сторін. 

Про це інформує New York Times з посиланням на пакистанських чиновників.

"У вівторок індійські військові літаки здійснили авіаудари по пакистанській частині Кашміру", - повідомили пакистанські чиновники.

Якщо інформація підтвердиться, це буде вперше за багато років, коли індійські літаки перетнули розмежувальну лінію Кашміру, щоб завдати удару. Але не зрозуміло, що було метою удару, можливо Індія робила ставку на те, щоб заспокоїти громадський гнів, але водночас звести до мінімуму ризик військової відповіді з боку Пакистану.

Представник збройних сил Пакистану, генерал-майор Асіф Гафор, у вівторок розмістив у Twitter чотири зображення лісистої ділянки з дрібними кратерами та сміттям, які, за його словами, були місцем індійських авіаударів.

Міністерство закордонних справ Індії підтвердило на брифінгу, що удари були здійснені, але не надало детальної інформації. Індійські засоби масової інформації, цитуючи місцевих військових чиновників, повідомили, що реактивні літаки Mirage 2000 о 3:30 за місцевим часом скинули бомби на "терористичний табір" на території Пакистану.

Читайте також: Індія вирішила залишити Пакистан без води

Пакистанська сторона не повідомляла про жодні жертви або збитки. Як зазначається, удари було завдано біля Балакота, що знаходиться поблизу спірного кордону Індії та Пакистану. Нагадаємо, голова уряду Індії Нарендра Моді пообіцяла рішучу відповідь на теракт у Кашмірі, в якому уряд країни обвинувачує Пакистан. Як повідомлялося, 14 лютого в індійській частині спірного регіону Кашмір терорист-смертник врізався на замінованому автомобілі в автобус з військовими. В результаті вибуху загинули 44 людини.

Уряд Індії заявив, що у нього є неспростовні докази причетності Пакистану до нападу. Ісламабад заперечує звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-