Мадуро закрив для гумдопомоги ще один морський шлях у Венесуелу

Мадуро закрив для гумдопомоги ще один морський шлях у Венесуелу

Укрінформ
Ніколас Мадуро продовжує блокувати надходження гуманітарної допомоги у Венесуелу, цього разу закривши морський кордон з голландськими Антильськими островами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцевих чиновників.

“Влада Венесуели закрила морський кордон з голландськими Антильськими островами”, - повідомив керівник регіонального флоту Венесуели.

Читайте також: Трамп пригрозив венесуельським військовим через підтримку Мадуро

Таким чином влада Венесуели перешкоджає прибуттю катерів та літаків з островів Аруба, Кюрасао та Бонайре з гуманітарною допомогою.

Віце-адмірал флоту Венесуели Кінтеро Мартінес не назвав підстав для закриття кордону, хоча напередодні венесуельська опозиція заявляла, що планує привезти гуманітарну допомогу в країну з острова Кюрасао у суботу.

Як повідомлялося, венесуельські військові розміщені на кордоні країни для недопущення «його порушення» в той час, як опозиція планує отримати міжнародну гуманітарну допомогу для полегшення економічної кризи.

Як відомо, президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого не визнають США та більшість західних країн, відмовився від міжнародної гуманітарної (їжа та медичні засоби) допомоги, заперечуючи економічні проблеми в державі та звинувачуючи лідера опозиції Хуана Гуайдо в намаганні завдяки американській допомозі скинути існуючий уряд. У понеділок президент США Дональд Трамп висловив погрозу венесуельським силовикам, що ті «втратять все, що мають», якщо не допустять міжнародну допомогу у свою країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-