ОАД виділить Венесуелі $100 мільйонів гуманітарної допомоги

ОАД виділить Венесуелі $100 мільйонів гуманітарної допомоги

Укрінформ
Двадцять п'ять країн-учасниць конференції Організації американських держав (ОАД) пообіцяли виділити 100 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу Венесуелі.

Про це заявив радник з національної безпеки США Джон Болтон після конференції ОАД з надання допомоги країні, повідомляє AFP.

«Сьогодні 25 країн, які об'єдналися під час конференції ОАД з гуманітарної допомоги на підтримку Венесуели, зобов'язалися виділити 100 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу», - заявив Болтон.

За словами Девіда Смоланки, координатора робочої групи ОАД з міграції та біженців з Венесуели, гроші підуть безпосередньо в центри збору допомоги, створені на кордонах з Колумбією і Бразилією, а також на карибському острові Кюрасао.

Як відомо, Венесуела потерпає від гіперінфляції і серйозної нестачі товарів першої необхідності поки в країні триває боротьба за контроль над державою.

Читайте також: Венесуельська нафтова компанія перевела у Болгарію $60 мільйонів

23 січня в Венесуелі почалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на фоні конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу. Він заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Уже понад 50 країн визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-