Трамп знову

Трамп знову "нападає" на ФБР та російське розслідування

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп знову критикує екс-заступника директора ФБР Ендрю Маккейба, колишнього директора Бюро Джеймса Комі, а також розслідування ФБР щодо втручання росіян у вибори в США.

Про це Трамп написав у серії твітер-повідомлень у четвер.

"Опальний в.о. директора ФБР Ендрю Маккейб прикидається "бідним янголятком", в той час як він фактично відіграв велику роль у скандалі "Брехливої Гілларі" та "російської містифікації", - написав глава Білого дому.

Водночас, він назвав Маккейба "маріонеткою" екс-директора ФБР Джеймса Комі, який, за словами Трампа, "зливав" інформацію.

Президент також звинуватив Маккейба в тому, що його дружина отримала великі гроші від кампанії Клінтон. "Він (Маккейб – ред.) дав Гілларі "зелене світло", - наголосив Трамп, очевидно, маючи на увазі виправдальний вирок Мінюсту у справі "листів Клінтон".

"Маккейб - це ганьба для ФБР і ганьба для нашої країни. Зробимо Америку великою знову!"- написав Трамп.

Нагадаємо, Ендрю Маккейб був заступником директора ФБР, і після звільнення Джеймса Комі виконував обов'язки керівника Бюро. Він також був активним учасником розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США. Після тиску з боку адміністрації Трампа Маккейб подав у відставку та збирався піти на пенсію, однак генеральний прокурор - ставленик Трампа Джеф Сешнс звільнив його за два дні до визначеного для пенсії терміну.

Читайте також: Трамп обрушився зі звинуваченнями на екс-заступника глави ФБР

Раніше Трамп уже звинувачував Маккейба в брехні на підставі аргументів, почутих у його улюбленій передачі "Фокс та друзі". Трамп також називав представника ФБР брехуном та порівнював з "босом мафії".

Водночас, Маккейб – не єдиний, кого намагається скомпрометувати Трамп. Нинішній глава Білого дому постійно критикує спецпрокурора Роберта Мюллера та кого команду, яка розслідує можливі зв'язки з росіянами кампанії Трампа.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-