У Новій Зеландії продовжує вирувати лісова пожежа

У Новій Зеландії продовжує вирувати лісова пожежа

Відео
Укрінформ
Лісова пожежа на Південному острові у Новій Зеландії, через яку було евакуйовано тисячі місцевих жителів, може тривати тижнями, ситуація поволі стабілізується.

Про це повідомляє AFP.

"Лісова пожежа у Новій Зеландії, як очікується, буде вирувати ще тижнями, проте вона вже відійшла від населеної місцевості, що дозволить евакуйованим місцевим жителям незабаром повернутися у свої будинки", - йдеться в повідомленні.

Близько 3000 жителів Вейкфілда, що на Південному острові, були евакуйовані в суботу через пожежу, яка наблизилася до їхніх житлових будинках на небезпечну відстань.

Пожежа спалахнула тиждень тому в густо зарослих лісом районах на тлі сильної спеки, оскільки у Новій Зеландії зараз розпал літа. Донині вогонь охопив приблизно 2300 га території.

Передбачається, що основний осередок займання спалахнув через іскру від сільськогосподарської техніки. Також два невеликих вогнища, на думку поліції, були розведені навмисно.

Читайте також: У Новій Зеландії через лісові пожежі евакуювали тисячі людей

Начальник пожежної охорони Джон Саттон сказав: попри те, що становище покращилося, полум'я залишається непередбачуваним, і ще занадто рано говорити, що його взяли під контроль. За його словами, пожежники, найімовірніше, будуть працювати над гасінням вогню до самого березня.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-