Гуайдо заявив, що підконтрольна Мадуро поліція увірвалася в його дім

Гуайдо заявив, що підконтрольна Мадуро поліція увірвалася в його дім

Укрінформ
Хуан Гуайдо, лідер опозиції Венесуели, який оголосив себе тимчасовим президентом та отримав підтримку США, заявив, що представники спеціальної поліції, підконтрольної президенту Ніколасу Мадуро, вторглися до його оселі, коли там перебували його дружина та 20-місячна дочка.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву лідера венесуельської опозиції.

«Я вважаю вас відповідальними за будь-яку загрозу для моєї дитини», - звернувся Гуайдо до поліцейських, додавши також, що правоохоронці запитували про його дружину.

Згодом Хуан Гуайдо з’явився біля власного дому з дружиною та дочкою, публічно наголосивши, що «вони не залякають цю сім’ю». Сусіди, зі свого боку, повідомили, що люди, які приходили в дім опозиційного лідера за його відсутності, належали до Сил спеціальних дій. Коли журналісти прибули до оселі Гуайдо, то очевидної поліцейської присутності там уже не було.

Читайте також: Європарламент визнав Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Як відомо, США, які однозначно підтримують Гуайдо на посту президента Венесуели, раніше попередили Ніколаса Мадуро про серйозні наслідки в разі використання сили проти лідера опозиції.

Гуайдо 23 січня оголосив себе виконуючим обов’язки президента Венесуели. Вашингтон визнав його на цій посаді та збільшив тиск на режим Мадуро. З іншого боку, соціалістичний глава Венесуели Ніколас Мадуро, який за роки свого правління довів країну до економічної катастрофи, заявив, що не покине свій пост до 2025 року.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-