У Судані затримали доньку лідера опозиції

У Судані затримали доньку лідера опозиції

Укрінформ
Доньку лідера суданської опозиції Садіка аль-Магді затримали і відвезли у невідомому напрямі.

Про це Reuters розповіла її сестра Раба Садік аль-Магді.

“Два автомобілі служби безпеки приїхали зранку додому до Маріам Садік аль-Магді у Хартумі та забрали її”, - пише Reuters.

Читайте також: Російські розвідники розганяють протести у Судані - СБУ

Зазначається, що отримати коментар від уряду поки не вдалося.

“Маріам - заступник голови опозиційної партії “Умма”, яку очолює її батько - останній демократично обраний прем’єр-міністр Судану, який був повалений президентом Омаром аль-Баширом під час перевороту 1989 року. Вона підтримувала хвилю протестів, що з грудня минулого року охопили різні міста країни”, - йдеться у матеріалі.

Reuters додає, що затримання Маріам трапилося наступного дня після того, як керівник служби безпеки країни наказав звільнити десятки арештованих протестувальників.

Читайте також: У Судані тривають сутички протестувальників із поліцією

Як повідомлялося, минулого року Судан швидко збільшив грошову масу у намаганні профінансувати дефіцит бюджету. Однак, це призвело до значної інфляції та різкого падіння обмінного курсу національної валюти. Як наслідок мітинги, що спершу мали економічні причини, переросли у політичні із вимогами відставки чинного керівництва країни. Правозахисники стверджують, що з часу початку протестів 19 грудня й до нині загинуло щонайменше 45 осіб, натомість уряд говорить про 30 загиблих, серед яких двоє правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-