Трамп назвав розвідку США наївною і порадив

Трамп назвав розвідку США наївною і порадив "повернутися до школи"

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп засудив керівників своїх же розвідувальних агентств через те, що вони, на його думку, недооцінюють небезпеку з боку Ірану та суперечать оцінкам самого президента.

Про це він висловився у серії повідомлень, які розмістив на офіційній сторінці в Twitter у середу, повідомляє Укрінформ.

"Люди в розвідці здаються надзвичайно пасивними і наївними, коли йдеться про небезпеку з боку Ірану. Вони помиляються! Коли я став президентом, Іран створював проблеми по всьому Близькому Сходу та за його межами. Після виходу з жахливої іранської ядерної угоди вони стали кардинально іншими", - наголосив Трамп.

Президент підкреслив, що Іран залишається джерелом потенційної небезпеки і конфлікту.

"Вони випробовують ракети (минулого тижня), і навіть більше, наближаються дуже близько до небезпечного краю. Їхня економіка зараз в руйнації, що є лиш єдиною причиною, яка стримує їх. Будьте обережні з Іраном. Можливо, розвідці треба повернутися до школи!" - зазначив глава Білого дому.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Ірану

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава Національної розвідки Деніел Коатс разом з главами інших розвідувальних агентств оприлюднив доповідь на слуханнях у Сенаті щодо аналізу основних загроз для Сполучених Штатів. Керівники розвідустанов під час виступів дали зрозуміти, що оцінки, які оприлюднює президент щодо ІДІЛ, Ірану, Північної Кореї, а також змін клімату, не відповідають реальній картині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-