Австралія визнала Гуайдо президентом Венесуели

Австралія визнала Гуайдо президентом Венесуели

Укрінформ
Австралія визнала лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо главою держави.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС країни .

«Австралія визнає і підтримує президента Національної асамблеї Хуана Гуайдо, який обіймає посаду тимчасового президента відповідно до конституції Венесуели і до проведення виборів», - йдеться в заяві.

Австралія закликає до переходу до демократії у Венесуелі якомога швидше.

«Ми наполегливо закликаємо всі сторони конструктивно працювати над мирним врегулюванням ситуації, включаючи повернення до демократії, повагу до верховенства закону і захист прав людини венесуельського народу», - підкреслили у відомстві.

Читайте також: Ізраїль визнав президентом Венесуели лідера опозиції

Як відомо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної і економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Наприкінці минулого тижня Євросоюз закликав Венесуелу провести дострокові вибори протягом 8 днів, проте Мадуро відхилив ультиматум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-