Венесуела передумала видворяти американських дипломатів

Венесуела передумала видворяти американських дипломатів

Укрінформ
Влада Венесуели вирішила зробити крок назад у протистоянні з США, призупинивши вимогу, щоб американські дипломати виїхали з країни.

Про це повідомляє Euronews.

"Венесуела зупинила потенційну конфронтацію зі Сполученими Штатами увечері в суботу, відкликавши вимогу, щоб американські дипломати виїхали з країни, після того, як Вашингтон закликав світ "обрати сторону" у кризі в південноамериканській країні", - йдеться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ опублікувало заяву, в якій йдеться, що уряд Мадуро призупиняє видворення дипломатів з метою надання 30-денного вікна для перемовин з американськими чиновниками щодо створення "офісу інтересів США" у Венесуелі та аналогічного венесуельського офісу у США.

У США у свою чергу зазначили, що не мають планів закривати посольство у Венесуелі.

Читайте також: Військовий аташе Венесуели у Штатах відмовився підкорятися Мадуро

Як повідомлялося, 23 січня лідер Національних зборів Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов’язків президента Венесуели.

Увечері 23 січня протести проти інавгурованого 10 січня президента Ніколаса Мадуро підтримали Верховний представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні та президент Європейської ради Дональд Туск. 22 січня про свою підтримку лідеру опозиції Хуану Гуайдо заявив президент США Дональд Трамп.​

Франція та Іспанія 26 січня висунули ультиматум Мадуро з вимогою впродовж восьми днів оголосити вибори у Венесуелі, інакше - вони визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

У Венесуелі протягом останніх днів тривають акції протесту, учасники яких вимагають відставки Мадуро. Вже загинули щонайменше 16 людей, сотні затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-