Навальний запускає профспілку, що боротиметься за зарплати бюджетників

Навальний запускає профспілку, що боротиметься за зарплати бюджетників

Укрінформ
Засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний оголосив про запуск власної профспілки. Він має намір домагатися справедливих виплат для працівників бюджетної сфери.

Про це повідомляється на сайті Навального і його YouTube-каналі.

Опозиційний політик пропонує реєструватися на сайті : «За цією оболонкою система, що спочатку скаже, яка у вас повинна бути зарплата. За цією штукою купа юристів, які пишуть скарги. За цією штукою профспілка, що підтримала кампанію. ... За цією штукою - 42 відділення по всій країні. Це - бойовий інструмент боротьби за обіцяну зарплату для 6 мільйонів осіб, з яких мільйона чотири її точно недоотримують... Тобто діємо саме так, як повинна діяти нормальна профспілка».

Основою для тиску на владу Навальний називає широко декларовані «травневі укази», підписані президентом Росії Володимиром Путіним у 2012 році, які «повсюдно порушуються». Укази гарантували, що зарплата бюджетників повинна бути не нижче за середню по регіону або ж перевищувати її удвічі, але місцева влада часто недоплачує працівникам належні кошти, стверджує політик.

Профспілка Навального має намір надавати всю необхідну юридичну допомогу бюджетникам для отримання зазначених виплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-