У Венесуелі затримали військових за спробу скинути Мадуро

У Венесуелі затримали військових за спробу скинути Мадуро

Укрінформ
Влада Венесуели затримала опозиційно налаштованих військовиків національної гвардії за підозрою у підготовці до усунення президента Ніколаса Мадуро від влади.

Про це пише New York Times.

«Військових національної гвардії Венесуели затримали у столиці зранку понеділка після того, як на відео група військовослужбовців висловила вірність лідеру опозиції, який намагається усунути від влади президента Ніколаса Мадуро», - йдеться у повідомленні. Очевидне нескорення наказам службовцями військової частини у західному Каракасі відбулося через декілька днів після того, як лідери опозиції запропонували амністію членам збройних сил, що відвернуться від влади та допоможуть створити перехідний уряд, який би організував чесні вибори в країні.

Сполучені Штати та ще кілька урядів держав регіону підтримали план опозиції, але лідери опозиційного руху визнають, що отримання підтримки збройних сил для перевороту буде надважким завданням.

Читайте також: Мадуро наказав продавати нафту за криптовалюту

Не зрозуміло, скільки саме службовців було взято під варту після того, як сили безпеки оточили військову частину. Місцеві жителі повідомили про зіткнення, деякі з них, як зазначається, могли надавати підтримку бунтівним військовим. Раніше повідомлялося, що у Венесуелі 10 січня відбулася церемонія інавгурації Ніколаса Мадуро попри невизнання законності його переобрання на другий президентський термін як на міжнародній арені, так і всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-