У Бундесвері розкрили іранського шпигуна

У Бундесвері розкрили іранського шпигуна

Укрінформ
Слідчі затримали співробітника німецького військового відомства, який здійснював шпигунство на користь іранських спецслужб.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура ФРН.

«Федеральна генпрокуратура сьогодні (15 січня 2019 року) на підставі ордера, виданого слідчим суддею Федерального суду від 6 грудня 2018 року, заарештувала в Рейнській області 50-річного громадянина Німеччини та Афганістану Абдула Хаміда С.», - йдеться в прес-релізі.

Проти чоловіка висунуто підозри в тому, що він працював на іноземну розвідувальну службу. Передбачається, що він передавав дані іранській розвідувальній службі.

Обвинувачений був експертом з мов і радником в регіональному відділенні Бундесверу.

Абдул Хамід С. допитаний у вівторок слідчими Федерального суду, який прийме рішення про виконання попереднього ув'язнення.

Читайте також: Huawei відмовляється передавати Китаю дані клієнтів

Бундесвер часто використовує корінних афганців як перекладачів та провідників, які супроводжують солдатів у патрулях і допомагають тим спілкуватися з місцевими жителями.

Це не перший подібний випадок, як повідомляють німецькі ЗМІ. Так, в 2016 році суд в Мюнхені засудив колишнього співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND), 32-річного Маркуса Р., до 8 років позбавлення волі за державну зраду і шпигунство. У період з 2008 по 2014 рік ця людина передала ЦРУ понад 200 частково секретних документів BND, отримавши як винагороду 80 тис євро. У 2014 році він також передав якісь документи російським спецслужбам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-