Талібан погрожує припинити мирні переговори зі США

Талібан погрожує припинити мирні переговори зі США

Укрінформ
Цього вівторка ісламістський рух Талібан висловив погрозу заморозити мирні перемовини з США у разі, якщо Вашингтон уникатиме питання виведення усіх іноземних військ із Афганістану.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на відповідну заяву талібів.

«Талібан заявив, що Америка мусить прагнути до переговорів зі «щирими намірами», бо інакше той буде змушений припинити будь-які перемовини, доки США не припинять свій «незаконний тиск та маневрування». Ключовим для успішних переговорів із Вашингтоном таліби назвали питання виведення всіх іноземних військовослужбовців із території Афганістану», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Талібан скасував переговори зі США в Катарі

Виведення військ усіх інших держав з афганської території є головною вимогою талібів, виконання якої може, за їх словами, остаточно закінчити 17-річну війну в цій країні.

Як відомо, минулого тижня Талібан відмовився брати участь у четвертому раунді переговорів із американцями, а вже в цей понеділок в Кабулі поблизу офісного комплексу, де представлені численні міжнародні організації, ісламісти організували вибух, внаслідок якого постраждало більше 110 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-