Туреччина продовжує стягувати війська до кордону із Сирією

Туреччина продовжує стягувати війська до кордону із Сирією

Укрінформ
У провінцію Хатай, що неподалік турецько-сирійського кордону, прибув залізничний потяг, завантажений військовою технікою, у т.ч. танками.

Про це повідомляє телеканал TRT.

«Техніка, зібрана з різних військових частин, прибула на вокзал міста Іскендерун», - повідомив телеканал.

За даними телеканалу, техніка після розвантаження з потяга, послідувала для підсилення підрозділів, дислокованих у регіоні.

«Турецькі збройні сили готуються до розчищення від терористів коридору на півночі Сирії. Військові поставки продовжуються до прикордонних підрозділів по всій країні», - пояснив телеканал.

Наразі у провінції Хатай, в районі Алтинозу, що на кордоні із сирійською провінцією Ідліб, відбуваються військові навчання підрозділів ЗС Туреччини із залученням броньованої військової техніки.

Читайте також: Трамп пригрозив "економічно розорити" Туреччину, якщо та атакуватиме курдів

Військові виконують навчальні задачі з розмінування територій, перекидання підрозділів спецпризначення у тил умовного противника, створення спостережних пунктів патрулювання тощо.

Як відомо, вчора президент США Дональд Трамп написав у своєму Twitter про те, що у разі атак Туреччини проти курдів на території Сирії після виходу американських військ, Вашингтон застосує проти Туреччини економічні важелі тиску. Сьогодні прес-секретар президента Туреччини Ібрахім Калін назвав таку погрозу «фатальною помилкою», розмістивши відповідне повідомлення у своєму Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-