Чавушоглу прокоментував спілкування у Twitter між стратегічними партнерами

Чавушоглу прокоментував спілкування у Twitter між стратегічними партнерами

Укрінформ
Країни, які вибудовують відносини на рівні стратегічного партнерства, не ведуть спілкування через Twitter.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Люксембургу Жаном Ассельборном, повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Стратегічні партнери не розмовляють через соціальне медіа Twitter. Пан Трамп двічі телефонував нашому президентові й сказав, що вони хочуть вийти з Сирії. Два дні тому ми мали зустріч з Помпео. Візит Болтона є очевидним», - сказав міністр Чавушоглу.

Він також наголосив на тому, що основною мішенню Туреччини в Сирії є терористичні організації, а не просто курди.

Читайте також: Білий Дім заперечує заяви про згоду Трампа видати Туреччині Гюлена - ЗМІ

«На що ми націлені? Є терористична організація, яка хоче розділити Сирію. Ми націлюємося на цю терористичну організацію. …Ми не є ворогами курдів, ми - країна, яка захищала курдів. Ми завжди будемо продовжувати захищати права наших курдських братів», - сказав очільник МЗС Туреччини.

Він додав, що президент США Дональд Трамп перебуває під тиском структур держави, які відповідають за безпеку, оскільки вони проти виведення американських військ із Сирії.

«Ми знаємо про складність положення Трампа. Існує тиск. Підрозділи, пов'язані з безпекою, тиснуть, щоб не виводити сили. Ми знаємо, що останній твіт є питанням внутрішньої політики», - сказав міністр.

Він додав, що Туреччина не боїться загроз на кшталт тих, які надійшли з Вашингтона.

Як відомо, вчора президент США Дональд Трамп написав у своєму Twitter про те, що у разі атак Туреччини проти курдів на території Сирії після виходу американських військ, Вашингтон застосує проти Туреччини економічні важелі тиску. Сьогодні прес-секретар президента Туреччини Ібрахім Калін назвав таку погрозу «фатальною помилкою», розмістивши відповідне повідомлення у своєму Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-