США та Ірак домовилися спільно перемогти ІДІЛ

США та Ірак домовилися спільно перемогти ІДІЛ

Укрінформ
США підтримуватимуть іракські сили безпеки для досягнення остаточної перемоги над "ІДІЛ" у регіоні Іраку й Сирії, де зосереджувалося останніми роками це терористичне угруповання.

Про це йшлося під час зустрічі держсекретаря США Майкла Помпео й президента Іраку Бархама Саліха в рамках близькосхідного турне глави американської дипломатії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Лідери обговорили останню територіальну поразку "ІДІЛ", а також підтримку з боку США іракських сил безпеки для забезпечення остаточної перемоги над "ІДІЛ", - зауважили в Державному департаменті США за результатами зустрічі.

Крім того, держсекретар Помпео підкреслив прихильність Вашингтона до суверенітету й незалежності Іраку, а також важливість цієї країни як стратегічного партнера у регіоні.

Читайте також: США та партнери розгромили 99% ІДІЛ – Помпео

Глава Держдепартаменту США позитивно відзначив відновлення експорту нафти через нафтопровід Кіркук і водночас важливість подальших кроків у напрямку енергетичної незалежності Іраку. Крім того, сторони обговорили допомогу з боку США у вирішенні політичних, економічних питань Іраку, а також проблем, пов'язаних з безпекою в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-