Ердоган розкритикував заяву Болтона щодо курдів і відмовився від зустрічі

Ердоган розкритикував заяву Болтона щодо курдів і відмовився від зустрічі

Укрінформ
Туреччина не може прийняти заяву помічника президента США Джона Болтона про те, що американські війська будуть виведені із Сирії лише після того, як у Вашингтоні будуть впевнені, що Анкара не переслідуватиме курдів, що живуть на тих територіях.

Про це президент Туреччини заявив сьогодні, виступаючи в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Ми не можемо прийняти заяву, яку зробив пан Болтон. Вони знають, як і я, різницю між курдами, які є громадянами в цій країні, і курдами з YPG (Сирійські курдські сили – ред.)», - сказав Ердоган.

Він наголосив на тому, що Туреччина бореться проти тероризму, зокрема членів організацій PKK/PYD/YPG (Робітнича партія Курдистану/Партія демократичного союзу/Сирійські курдські сили), якої б національності вони не були – курди, араби чи турки.

Читайте також: Помпео підтвердив, що американські війська виходять із Сирії

«Болтон зробив дуже серйозну помилку», - прокоментував президент Туреччини заяву Болтона.

Як повідомляє Bloomberg, президент Туреччини мав намір зустрітися із Джоном Болтоном під час його візиту в Анкару, але скасував зустріч.

Як відомо, помічник президента США приїхав до Туреччини для обговорення теми виведення американських військ із Сирії. Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та президент США Дональд Трамп провели телефонну розмову, в ході якої обговорили ситуацію в Сирії, зокрема питання, що стосуються безпеки та боротьби з тероризмом та домовилися про координацію дій в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-