Трамп пригрозив

Трамп пригрозив "шатдауном" на рік

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що нині діючий частковий "шатдаун", коли близько чверті працівників урядових установ не отримують зарплати, може тривати понад рік, якщо Конгрес не схвалить понад $5млрд в бюджеті на прикордонну стіну з Мексикою.

Про це він заявив після закритої зустрічі в п'ятницю в Білому домі з лідерами американського Конгресу, повідомило центральне американське видання The Hill.

Після зустрічі Трамп підтвердив, що він "абсолютно" точно заявив, що "шатдаун" може тривати більше року", - пише видання.

Водночас, президент висловив сподівання, що зупинка роботи уряду не продовжуватиметься так довго, заявивши, що демократи хочуть укласти з ним угоду. "Я думаю, що це може бути трохи контроверсійним, але водночас це було продуктивним",- зауважив Трамп.

Читайте также: Министром обороны США может стать бывший сенатор-демократ – NYT

Самі ж демократи описали свою зустріч з Трампом "тривалою, а іноді й спірною". За словами спікера Палати представників Ненсі Пелосі, обидві сторони погодилися продовжити переговори, але водночас вона не бачить можливості досягнення прогресу, поки не буде відновлена повноцінна робота уряду США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-