Палата представників США прийняла законопроекти для зупинки

Палата представників США прийняла законопроекти для зупинки "шатдауну"

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США, яка віднині має демократичну більшість, у четвер прийняла два законопроекти, спрямовані на припинення урядового "шатдауну" в США, а також на продовження діалогу щодо виділення фінансів для посилення безпеки на кордоні.

Голосування відбулося у четвер увечері, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Перший законопроект передбачає продовження фінансування Міністерства внутрішньої безпеки США до 8 лютого на рівні $1,3 млрд. Це відкриває можливість для подальших переговорів стосовно посилення безпеки на кордоні. Законопроект був прийнятий 241 голосом проти 190.

Другий проект закону пропонує відновити фінансування для інших федеральних установ, які припинили працювати через "шатдаун". За нього проголосувало 239 законодавців, проти – 192.

Читайте також: Трамп заявив, що "шатдаун" влаштували демократи

Обидві законодавчі ініціативи не передбачають виділення мільярдних асигнувань на ініціативу президента Трампа щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою. Через це зберігається ймовірність, що вони в нинішньому вигляді не пройдуть узгодження в Сенаті та не будуть підписані президентом Трампом, який категорично наполягає на виділення $5,6 млрд у 2019 році для побудови нової стіни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-