Ненсі Пелосі офіційно обрана спікером Палати представників США

Ненсі Пелосі офіційно обрана спікером Палати представників США

Укрінформ
Палата представників США в четвер обрала лідера демократичної більшості, досвідчену конгресвумен зі штату Каліфорнія, 78-річну Ненсі Пелосі спікером нижньої палати Конгресу США.

Голосування відбулося в перший день нового скликання Конгресу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На посаду спікера Палати представників претендував також лідер республіканської меншості Кевін Маккарті. "За" Ненсі Пелосі проголосувало 220 законодавців, Маккарті підтримали 192 конгресмени.

При цьому, принаймні 12 демократів, які й раніше виступали проти консервативних партійних поглядів, відмовилися підтримувати лідера більшості. Ще троє представників Демократичної партії утрималися. Шестеро республіканців проголосували проти Маккарті.

Таким чином, Ненсі Пелосі вдруге стала спікером нижньої палати Конгресу. Вперше вона була обрана на цю посаду 4 січня 2007 року та переобрана в 2009 році. З 2011 по 2019 рік вона продовжувала очолювати демократичну меншість у Палаті представників, яка в цей період контролювалася республіканцями.

Читайте також: Борг США зріс на $2 трильйони за два роки президентства Трампа

Повернення демократами контролю над нижньою палатою означає, що вперше за останні чотири роки Конгрес буде розділеним (республіканці зберігають більшість у Сенаті). Як зазначила Пелосі, вона зосередиться на конституційній відповідальності Конгресу щодо контролю за діями адміністрації президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-