США запевнили Ірак, що не залишать його сам-на-сам з ІДІЛ

США запевнили Ірак, що не залишать його сам-на-сам з ІДІЛ

Укрінформ
Після приголомшливої заяви президента Трампа про вивід американських військ із Сирії у зв'язку з "розгромом" ІДІЛ, офіційний Вашингтон запевнив Ірак, що продовжить співпрацю з ним у знищенні залишків терористів на території цієї країни.

Про це, як повідомили в п'ятницю в Держдепартаменті США, йшлося під час телефонної розмови держсекретаря США Майкла Помпео з прем'єр-міністром Іраку Аділом Абд аль-Махді, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар обговорив недавню територіальну поразку ІДІЛ у Сирії та підкреслив прихильність США суверенітету й територіальної цілісності Іраку, відзначивши, що Коаліція продовжуватиме тісно співпрацювати з силами безпеки Іраку, аби знищити залишки ІД", - зауважили в Держдепі.

Читайте також: Трамп наказав вивести половину американських військових з Афганістану - ЗМІ

Крім того, Помпео "підтвердив свою підтримку продовженню та поглибленню давнього партнерства між США та Іраком", як викладено у Стратегічній рамковій угоді.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент США Дональд Трамп наказав американським військовим повністю вийти з Сирії, оскільки США "розгромили" ІДІЛ в охопленій війною країні. Росія, яка також має свої бази в Сирії та підтримує кривавий режим Асада, привітала це рішення американського президента.

Читайте також: США можуть припинити авіаудари по ІДІЛ у Сирії - Reuters

Водночас, після заяви Трампа про вивід сил, міністр оборони США Джеймс Меттіс подав у відставку, пояснивши, що це суперечило його позиції, а також порадам радників з національної безпеки. Глава Пентагону у листі президенту зауважив, що він іде, "тому що ви маєте право мати міністра оборони, чиї погляди краще узгоджуються з планами президента".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-