Саудівський генпрокурор затягував розслідування вбивства Хашоггі – Ердоган

Саудівський генпрокурор затягував розслідування вбивства Хашоггі – Ердоган

Укрінформ
Генпрокурор Саудівської Аравії під час візиту до Стамбула намагався затягнути слідство та не надав жодної інформації, яка могла б допомогти у розслідуванні вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, виступаючи у п’ятницю перед представниками вищих судових інстанцій країн Організації Ісламської співпраці (ОІВ), які зібралися на конференцію в Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Генпрокурор Саудівської Аравії не надав слідству в Туреччині жодної інформації, в той самий час він отримав всі необхідні дані від турецької прокуратури… Під час переговорів в Стамбулі намагався лише затягнути слідство", - сказав Ердоган.

Президент Туреччини наголосив на існуванні доказової бази, яка вказує, що "активну роль" у вбивстві відіграли наближені наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана.

"Туреччина детально проінформувала офіційних осіб і представників розвідки США про хід розслідування справи Хашоггі. Ми також поділилися інформацією, яку маємо по цій справі з Великою Британією, Німеччиною, Саудівською Аравією і Францією на їхнє прохання", - сказав Ердоган, наголосивши на готовності Туреччини надавати інформацію "всім охочим" заради перемоги справедливості.

Він також висловив жаль з приводу того, що окремі представники та кола в ісламському світі, так само як і деякі ісламські країни, "не стали на сторону справедливості" у справі вбивства Хашоггі.

Читайте також: Сенат США назвав відповідальних за вбивство Хашоггі

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі наказав спадковий принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-