Саудівська Аравія запропонувала створення блоку країн Аденської затоки

Саудівська Аравія запропонувала створення блоку країн Аденської затоки

Укрінформ
Саудівська Аравія запропонувала створення блоку країн Червоного моря й Аденської затоки.

Про це інформує агенція Anadolu

«Завдяки створенню такого блоку ми зможемо співпрацювати для вирішення економічних, екологічних та безпекових питань. Це об’єднання посилить стабільність, безпеку та торгівлю в регіоні, сприятиме створенню гармонії в цьому чутливому регіоні та запобігатиме впливу на регіон будь-яких зовнішніх сил», - сказав міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр

Як зазначається, на зустрічі з саудівським міністром були присутні представники Єгипту, Джібуті, Сомалі, Судану, Ємену та Йорданії.

Союзники Саудівської Аравії у Перській затоці звинувачують Іран у створенні загрози судноплавству у Червоному морі, Тегеран відкидає ці звинувачення.

Коаліція під керівництвом Саудівської Аравії, яка розпочала масштабну операцію проти повстанців у Ємені, також звинувачує проіранських бойовиків у створенні загрози для руху нафтових танкерів у Червоному морі.

Читайте також: США внесли Пакистан до списку країн-порушників релігійних свобод

У минулому році Єгипет організував подібну зустріч для країн Червоного моря та Аденської затоки, у якій взяли участь Саудівська Аравія, Йорданія, Джибуті, Ємен, Судан та Еритрея.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявляв, що його країна готова до розробки ядерної зброї, якщо Іран відновить свою ядерну програму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-