Майже 50 екс-сенаторів США виступили з гучною вимогою до Конгресу

Майже 50 екс-сенаторів США виступили з гучною вимогою до Конгресу

Укрінформ
Колишні сенатори від Республіканської й Демократичної партій США написали відкритого листа із закликом до нинішнього складу Сенату захистити демократію в умовах ситуації, що розгорнулася країні, розслідування Мюллера й реакції президента.

Лист за підписом 44 колишніх законодавців розмістило в понеділок американське центральне видання The Washington Post.

"Ми перебуваємо напередодні завершення розслідування на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером III, а також на початку розслідування дій президента та його адміністрації Палатою представників. Можливе поєднання цих двох подій відбудеться в той час, коли триваючі регіональні конфлікти та глобальні протиборства між державами продовжують загрожувати нашій безпеці, економіці й геополітичній стабільності", - зазначається в документі.

У цьому зв'язку представники демократів і республіканців наголосили, що країна вступає "в небезпечний період", тож треба говорити про серйозні виклики до верховенства права, Конституції, керівних інститутів та національної безпеки США.

Читайте також: Мюллер підтвердив контакти 14 наближених до Трампа осіб з росіянами – WP

"Під час нашого служіння в Сенаті ми часом були союзниками, інколи – противниками, але ніколи не ворогами. Ми всі давали клятву на вірність Конституції. Що б не об'єднувало чи не розділяло би нас, ми не відвернулися від нашої непохитної та спільної відданості ставити нашу країну, демократію та національні інтереси насамперед", - наголошується в листі.

У цьому зв'язку колишні американські сенатори закликали діючих колег бути стійкими захисниками американської демократії та докласти зусиль, щоб "особистий інтерес не замінив національних інтересів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-