Мирні переговори щодо Ємену розпочнуться у Швеції

Мирні переговори щодо Ємену розпочнуться у Швеції

Укрінформ
Мирні переговори про завершення збройного конфлікту на території Ємену між керованою Саудівською Аравією мусульманською суннітською коаліцією та повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, мають офіційно розпочатися у середу в Швейцарії.

Про це повідомляє Reuters.

«Спеціальний посланець ООН Мартін Гріффітс прибув у понеділок до підконтрольної повстанцям-хуситам єменської столиці Саани, щоб супроводити їх делегацію на мирні переговори із представниками сунітської коаліції на чолі з саудитами та офіційною владою Ємену, які розпочнуться в середу в Швеції», - йдеться в повідомлення.

Попередня спроба проведення мирних переговорів між сторонами єменського конфлікту в вересні цього року провалилася. Цього разу Саудівську Аравію до перемовин схилили її західні партнери. Згоду на них дав і офіційний Тегеран.

Окрім цього, Гріффіт супроводить 50 поранених бійців-хуситів, яких евакуюють на лікування до Оману після отримання дозволу від саудитів.

Читайте також: Порошенко підписав указ про гуманітарну допомогу Ємену, Судану та Конго

Як відомо, конфлікт у Ємені між офіційною владою, яку контролює прозахідна коаліція на чолі з Саудівською Аравією, та проіранськими хуситами триває з 2015 року. Його жертвами стали вже більше 10 тисяч осіб, а сотні тисяч жителів Ємену опинилися перед загрозою голодної смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-