У США оголосили загальнонаціональну жалобу через смерть Буша-старшого

У США оголосили загальнонаціональну жалобу через смерть Буша-старшого

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп оголосить 5 грудня загальнонаціональну жалобу у зв'язку зі смертю 41-го президента США Джорджа Буша-старшого.

Про це заявили у Білому домі, повідомляє USA Today.

«Державний похорон організовується з усією належною підтримкою і почестями. Президент призначить середу, 5 грудня, днем загальнонаціональної жалоби. Він і перша леді візьмуть участь у похороні в Національному соборі у Вашингтоні, округ Колумбія», - йдеться в повідомленні.

Також президент Трамп, як очікується, зателефонує екс-президентові Джорджу Бушу-молодшому, щоб висловити йому глибокі співчуття від себе, першої леді та всієї країни.

Читайте також: У США помер 41-й президент Джордж Буш-старший

Похорон Буша-старшого стане першим президентським похороном після 2006 року, коли помер 38-й президент США Джеральд Форд.

Як повідомлялося, Джорж Буш-старший помер у п'ятницю, 30 листопада, у віці 94 років. Протягом останніх років він страждав від хвороби Паркінсона, яка вразила судини й обмежила його здатність рухатися.

Президент України Петро Порошенко висловив свої співчуття сім'ї Бушів та американському народу з приводу смерті 41-го президента, за часів президентства якого світ побачив завершення холодної війни.

"Людина-епоха, на очах якої Україна відновила свою незалежність", - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-