США завдали удару по Аль-Каїді в Лівії: знищено 11 терористів

США завдали удару по Аль-Каїді в Лівії: знищено 11 терористів

Укрінформ
Щонайменше, 11 членів терористичного угруповання Аль-Каїда в ісламському Магрибі (AQIM) загинули в результаті високоточного удару американських сил.

Про це офіційно повідомили в п'ятницю в Командуванні сил США в Африці (AFRICOM), передає власний кореспондент Укрінформу.

"У координації з Лівійським урядом національної згоди (GNA) Командування сил США в Африці провело точковий удар у районі Аль-Увейнат, Лівія, 29 листопада 2018 року, в результаті якого знищено одинадцять терористів організації Аль-Каїда в ісламському Магрібі (AQIM), а також три автомобілі", - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що жертв чи поранених серед мирного населення внаслідок удару немає.

Читайте також: AFRICOM бере на себе відповідальність за авіаудар у Лівії

"AFRICOM застосовуватиме точкові удари для того, щоб позбавити терористів у Лівії їхнього прихистку. Ми продовжимо тиск на терористичну мережу, і вони зазнаватимуть поразки, де б вони не були ", - заявив у цьому зв'язку директор операцій AFRICOM генерал Джордж Грегг.

Це вже третій удар США силам AQIM в Лівії. Останній був проведений 13 червня 2018 року, внаслідок якого загинув один терорист.

Як підкреслили в американському командуванні, місія сил США полягає в тому, щоб послабити та знищити терористичні організації й забезпечити стабільність у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-