На Алясці стався потужний землетрус, людей евакуюють від можливого цунамі

На Алясці стався потужний землетрус, людей евакуюють від можливого цунамі

Укрінформ
Землетрус магнітудою 7.0 стався в п'ятницю зранку в північному американському штаті Аляска, тихоокеанському узбережжю штату загрожує цунамі.

Про це йдеться в повідомленні американського центрального телеканалу Fox News.

"Для частини узбережжя Аляски видано попередження про небезпеку цунамі після того, як у штаті зранку п'ятниці стався землетрус магнітудою 7.0, який зруйнував дороги та змусив працівників офісів вибігти на вулиці", - зазначається в повідомленні.

Як уточнюється з посиланням на Геологічну службу США, епіцентр землетрусу знаходився приблизно у 8 км на північ від Анкориджа, найбільшого міста Аляски. Цунамі, спричинене землетрусом, загрожує Заливу Кука в південній частині штату, а також Кенайському півострову. Місцеві служби в цьому регіоні попередили жителів про необхідність переміститися на місцевість, розташовану значно вище рівня моря.

Водночас, повідомляється, що загроза для інших територій американського й канадського тихоокеанського узбережжя оцінюється.

Читайте також: В Індонезії порахували кількість загиблих під час останнього цунамі

Аляска вважається одним із найбільш сейсмоактивних регіонів на Землі, де щороку відбувається до 40 тис. підземних поштовхів різної потужності. Найбільш масштабний землетрус був зафіксований 27 березня 1964 року. Тоді сила поштовхів сягнула 9.2 бали. Епіцентр знаходився приблизно в 120 км від Анкориджа. Стихія тривала близько 4,5 хвилин, внаслідок цунамі загинуло 130 людей. Це був найбільш потужний землетрус, задокументований в історії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-