Трамп скасував ще кілька офіційних зустрічей на G20

Трамп скасував ще кілька офіційних зустрічей на G20

Укрінформ
Глава США Дональд Трамп не проводитиме офіційні зустрічі з президентами Туреччини і Південної Кореї під час саміту G20 в Аргентині, замінивши їх неформальними бесідами.

Про це повідомляє агентство AP з посиланням на Білий дім. 

"Спочатку Трамп планував провести вісім зустрічей зі світовими лідерами на G20, але в четвер він різко скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Білий дім сказав, що офіційні зустрічі з лідерами Туреччини і Південної Кореї будуть замінені неофіційними бесідами", - йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що Трамп скасував заплановану зустріч в Аргентині з президентом РФ Путіним через агресію Росії в Керченській протоці.

"Виходячи з того, що (українські – ред.) кораблі й моряки не були повернуті в Україну з Росії, я вирішив, що було би краще для всіх зацікавлених сторін скасувати мою раніше заплановану зустріч в Аргентині з президентом Володимиром Путіним", - написав глава Білого дому.

Заступник керівника прес-служби Держдепартаменту США Роберт Палладіно заявив, що таким рішенням адміністрація президента хотіла "послати РФ потужний і ясний сигнал"

Читайте також: Трамп скасував зустріч із Путіним

Як повідомляв Укрінформ, раніше офіційні Вашингтон і Москва домовились про розширену зустріч президентів в Аргентині, де наприкінці цього тижня розпочнеться саміт G20 за участю, в тому числі, лідерів РФ і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-