Російський ВТБ

Російський ВТБ "помилково" позичив африканській країні $12 мільярдів

Укрінформ
Російський банк ВТБ позичив одній з найбідніших країн світу - Центральноафриканській республіці - 12 млрд дол.

Про це повідомляє Reuters.

"Одна з найбідніших держав світу - Центральноафриканська республіка - у вівторок стала несподівано багатшою, принаймні, на папері, коли російський Центробанк повідомив, що ВТБ позичив країні 12 мільярдів доларів США", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі ВТБ назвали дані Центробанку "операційною помилкою", заявивши про відсутність такого кредиту. У банку також не повідомили, хто винен в помилці і як така величезна сума могла з'явитися у звіті непоміченою.

Читайте також: "Дочка" російського "ВТБ-Банку" втратила ліцензію в Україні

У свою чергу речник уряду ЦАР сказав, що не володіє інформацією про кредит, проте зауважив, що його розмір такий великий порівняно з ВВП його країни, що дані не виглядають достовірними.

Наголошується, що відомості про кредит наявні у квартальному фінансовому звіті ВТБ, опублікованому Центробанком РФ. Доповідь включає таблицю, в якій перераховані фінансові вимоги ВТБ щодо десятка країн станом на 1 жовтня поточного року. Навпроти ЦАР в таблиці вказана сума 801.933.814.000 рублів (11,99 млрд дол.), що більше ніж в шість разів перевищує річний ВВП ЦАР.

Як повідомляє Reuters, за останні кілька років Росія стала налагоджувати активні зв'язки з ЦАР у сфері безпеки та бізнесу.

Так, РФ направила в ЦАР зброю і десятки контрактників для навчання місцевих військових та охорони копалень, тоді як громадянин РФ є радником президента країни Фостен-Арканжа Туадери з безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-