Манафорт тричі зустрічався з Ассанжем у посольстві Еквадору - The Guardian

Манафорт тричі зустрічався з Ассанжем у посольстві Еквадору - The Guardian

Укрінформ
Колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт зустрічався та провів таємні перемовини із засновником Wikileaks Джуліаном Ассанжем у посольстві Еквадору в Лондоні.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на джерела.

"Колишній керівник президентської кампанії (Дональда - ред.) Трампа Пол Манафорт провів таємні перемовини з Джуліаном Ассанжем у посольстві Еквадору в Лондоні і відвідав його, коли вже приєднався до кампанії Трампа", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників, Манафорт зустрічався з Ассанжем у 2013, 2015 та навесні 2016 року, саме коли Манафорт був уже призначений керівником президентської кампанії Трампа.

Нині невідомо, ані чому Манафорт хотів бачитися з Ассанжем, ані що саме вони обговорювали на таємних перемовинах.

Як повідомило одне джерело, остання зустріч відбулася у березні 2016 року. Через кілька місяців після зустрічі Манафорта й Ассанжа Wikileaks опублікувала масу документів Демократичної партії, які були вкрадені російськими ГРУшниками.

Манафорт назвав повідомлення британської газети "фальшивим на 100%".

Читайте також: У США готові висунути обвинувачення Ассанжу - ЗМІ

Як відомо, Джуліан Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні у 2012 році, тоді він переховувався від видачі Швеції за обвинуваченням у згвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великій Британії і подальша видача США - там йому може загрожувати тюремний термін за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Президент Еквадору Ленін Морено у липні 2018 року підтвердив, що його уряд веде переговори з британською владою про те, щоб Ассанж залишив посольство.

Про нові правила проживання у посольстві для Ассанжа стало відомо у середині жовтня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-