У “справі БелТА” обвинувачення висунули 15 особам

У “справі БелТА” обвинувачення висунули 15 особам

Укрінформ
У справі про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації агентства БелТА обвинувачення висунуто 15 особам.

Про це повідомляє БелТА з посиланням на Слідчий комітет.

"На підставі зібраних доказів слідчі висунули обвинувачення 15 особам. Дії 14 з них кваліфіковані за ч.2 ст.349 Кримінального кодексу Білорусі, а головного редактора художньо-редакційного відділу ТОВ "Тут Бай Медіа" Марини Золотової - за ч.2 ст.425 (бездіяльність посадовця) КК. Кримінальне переслідування за ч.2 ст.349 КК щодо неї припинено", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, в ході слідства з відома Генеральної прокуратури задоволені клопотання двох обвинувачених, Павла Биковського і Владислава Кулецького, про звільнення від кримінальної відповідальності на підставі статті 86 Кримінального кодексу. Слідчі винесли ухвали про припинення щодо них кримінального переслідування зі звільненням від кримінальної відповідальності у зв'язку із застосуванням заходів адміністративного стягнення.

Крім того, слідчі постановили поставити обвинувачених на облік відповідно до закону "Про державну дактилоскопічну реєстрацію".

Читайте також: У Білорусі кореспонденту DW і ще двом редакторам пред'явили звинувачення

Як повідомлялося, на початку серпня цього року в офісі найбільшого білоруського ресурсу Tut.by, інформаційного ресурсу БелаПАН і ряду інших ЗМІ пройшли обшуки. Слідчий комітет Білорусі затримав і допитав близько 20 осіб. Журналістів підозрювали в незаконному доступі до платної інформації державного агентства "БелТА". Як стверджує МВС Білорусі, у 2017 і 2018 роках без відома і згоди держагентства було здійснено понад 15 тисяч підключень до інформації, що зберігається в його комп'ютерній системі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-