США засудили теракт у Кабулі та пообіцяли підтримати Афганістан

США засудили теракт у Кабулі та пообіцяли підтримати Афганістан

Укрінформ
Офіційний Вашингтон виступив із заявою про категоричне засудження вибуху в Кабулі, який призвів до загибелі кількадесят осіб.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США поширеній офісом речника відомства у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішню атаку в Кабулі під час релігійного заходу, в результаті якої загинуло щонайменше 40 та поранені більше як 60 мирних жителів", - йдеться у заяві Держдепу.

У зовнішньополітичному відомстві США назвали напад цинічним, й таким, що свідчить про боязкість і жорстокість тих, хто породжує насильство в Афганістані.

"Сполучені Штати залишаються прихильними миру й стабільності в Афганістані та стоять поруч з народом Афганістану, який хоче миру й майбутнього, вільного від цих жахливих актів насильства", - підкреслили в Держдепартаменті США.

Читайте також: У Кабулі підірвався смертник, понад 50 загиблих

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Кабулі стався напад на мирних жителів із використанням потужного вибухового пристрою.

За різними даними, від 40 до 50 осіб загинули. Слідство вважає, що бомбу активував терорист-смертник. На момент вибуху у приміщенні перебували кількасот людей.

Фото: indiablooms.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-