Послідовники ІДІЛ готували ще один теракт у Мельбурні - поліція

Послідовники ІДІЛ готували ще один теракт у Мельбурні - поліція

Укрінформ
Поліція австралійського штату Вікторія заарештувала трьох чоловіків за підозрою у підготовці теракту в Мельбурні.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“Вони планували здійснити теракт у людному місці, щоб вбити настільки багато людей наскільки можливо…  Ми знаємо, що їх надихала "ІДІЛ”, - заявив глава поліції штату Вікторія Грем Ештон.

Чоловіки були заарештовані під час превентивних антитерористичних заходів поліції сьогодні вранці. Спільні рейди представників кількох силових відомств були проведені, починаючи з 3:00 ранку (за місцевим часом) за участю понад 200 офіцерів поліції Вікторії, Федеральної поліції Австралії та Австралійського агентства безпеки та розвідки.

Наразі поліція відмовилася назвати імена підозрюваних, однак повідомила, що всі троє - громадяни Австралії турецького походження. Двоє із затриманих є братами-послідовниками "ІДІЛ".

Раніш цьогорыч затриманим скасували паспорти за підозрою у підтримці радикальних рухів.

За інформацію ЗМІ, підозрюваними є 30-річний чоловік із Далласа, 26-річний з Кемпбелфілда та 21-річний - із Грінвайв. Нараз їх допитує поліція.

За словами Грема Ештона, чоловіки в останні кілька днів намагалися отримати напівавтоматичну рушницю для скоєння нападу.

Читайте також: ІДІЛ узяла на себе відповідальність за теракт у Мельбурні

На думку поліцейського, на тлі останніх антитерористичних рейдів у Мельбурні група почала поводитися більш напружено і діяти швидко, тому були побоювання, що задуманий теракт станеться раніше, ніж було заплановано зловмисниками спочатку. Саме тому їх затримали одразу.

За його словами, у двох чоловіків немає кримінального минулого. У третього - дрібні порушення. Разом із тим, це не дозволить підозрюваним вийти під заставу.

Фото: ABC News: James Oaten

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-