“Караван мігрантів” дістався американського кордону

“Караван мігрантів” дістався американського кордону

Відео
Укрінформ
Перші представники так званого "каравану мігрантів", який прямує з країн Центральної Америки до США, досягли американського кордону.

Про це повідомило в середу американське видання Washington Examiner.

"Перша хвиля мігрантів каравану з центральноамериканських країн після того, як досягла американського кордону в вівторок, почала підніматися на паркан", - зазначається в повідомленні.

Мігранти піднімалися на огорожу, сиділи на ній, намагалися пролізти крізь отвори в паркані, однак одразу поверталися на мексиканський бік кордону, як тільки американський патруль наближався до них. Видання зазначає, що більша частина мігрантів позиціонує себе як представники ЛГБТ-спільноти.

Читайте також: Трамп заборонив надавати притулок нелегальним мігрантам у США
Прикордонна служба США випустила заяву, у якій наголосила, що вважає людей, які досягли огорожі на кордоні, членами "каравану мігрантів", який виник кілька тижнів тому в Гондурасі. Повідомлень про інциденти, затримання чи сутички на кордоні станом на середу не було.

Телеканал Fox5 показав відеокадри, на яких видно, як десятки мігрантів зібралися біля прикордонної огорожі. Деякі з них сиділи в очікуванні на верхівці паркану. У цей час видно, як прикордонний патруль США контролює ситуацію як на землі, так і в повітрі.

Як повідомляв Укрінформ, тисячі біженців з Гондурасу, Гватемали, Нікарагуа, Сальвадору впродовж останніх тижнів просувалися через територію Мексики до американського кордону. Більша частина мігрантів пересувалися пішки, однак деякі групи долали цю відстань, у тому числі, за допомогою транспорту.

Фото: Twitter @MiaSmith98 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-