Міністр оборони Ізраїлю подав у відставку через перемир'я з ХАМАС

Міністр оборони Ізраїлю подав у відставку через перемир'я з ХАМАС

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив про свою відставку і закликав якомога швидше провести в країні дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє Haaretz

"У середу міністр оборони Авігдор Ліберман заявив про свою відставку і закликав якомога швидше провести вибори в країні, сподіваючись, що дата (виборів - ред.) буде вже відома у неділю", - йдеться у повідомленні.

Ліберман також додав, що всі члени його партії "Наш дім Ізраїль" залишать правлячу коаліцію.

Водночас за словами високопоставленого співрозмовника в партії "Лікуд", яку очолює прем'єр Беньямін Нетаньягу, дострокові парламентські вибори не є обов'язковим наступним кроком після рішення Лібермана.

Між тим Ліберман повідомив, що є дві причини, через які він прийняв рішення про відставку, а саме: мільйони доларів готівки, які Катар доставив до Гази за згодою Тель-Авіва, та домовленість про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС у вівторок.

Читайте також: У результаті ракетного обстрілу по Ізраїлю з сектора Гази постраждали 53 особи

Як повідомлялося, Ізраїль і палестинські угруповання, зокрема ХАМАС, домовилися про припинення вогню. Ескалація протистояння між Ізраїлем і палестинцями почалася кілька днів тому після загибелі сімох палестинців і одного ізраїльського солдата внаслідок сутички у Смузі Гази.

Фото: jpost.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-