Трамп обговорив з Ердоганом відповідь на вбивство Хашоггі

Трамп обговорив з Ердоганом відповідь на вбивство Хашоггі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп обговорив з очільником Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом можливу відповідь на вбивство журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі минулого місяця.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на чиновника Білого дому.

"Президент США Дональд Трамп обговорив з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом відповідь на вбивство саудівського журналіста-дисидента Джамаля Хашоггі минулого місяця", – йдеться у повідомленні.

За словами чиновника, розмова відбулася під час вечері світових лідерів у Парижі з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни.

Раніше президент Туреччини заявив, що турецькі спецслужби передали аудіозаписи, пов'язані з вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Читайте також: Туреччина передала аудіозаписи у справі Хашоггі

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбили, тільки після 20 жовтня.

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційно цю інформацію не підтвердили.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були знайдені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-