Екс-президент Румунії закликає активніше брати участь в об'єднанні з Молдовою

Екс-президент Румунії закликає активніше брати участь в об'єднанні з Молдовою

Укрінформ
Екс-президент Румунії Траян Бесеску висловив жаль з приводу рішення Верховного суду Молдови, що остаточно позбавив його молдавського громадянства. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Як громадянин Молдови я хотів стати головою Партії народної єдності (нещодавно створена в Молдові партія - ред.) і продовжувати роботу над проектом об'єднання Молдови з Румунією», - заявив екс-глава Румунії. 

Він зазначив при цьому, що люди мають знати, що процеси об'єднання двох держав стають дедалі активнішими», закликавши громадян енергійніше брати участь у цих процесах, оскільки в Молдові, за його словами, ще багато людей, які ностальгують за Радянським Союзом. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Верховний суд Молдови виніс вердикт про позбавлення колишнього президента Румунії Траяна Бесеску молдавського громадянства. Рішення суду остаточне й оскарженню не підлягає. 

Читайте також: Бесеску остаточно позбавили громадянства Молдови

На початку 2017 року президент Молдови Ігор Додон підписав указ про позбавлення Траяна Бесеску молдавського громадянства. Глава Молдови аргументував своє рішення тим, що при наданні громадянства Траян Бесеску приховав інформацію про те, що на момент отримання громадянства проти нього в самій Румунії було порушено кримінальну справу. 

Молдавське громадянство Траяну Бесеску було надано в 2016 році екс-президентом Молдови Ніколае Тімофті.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-