У Йорданії через паводки евакуювали понад три тисячі туристів, є жертви

У Йорданії через паводки евакуювали понад три тисячі туристів, є жертви

Укрінформ
Потужні зливи та паводки спричинили загибель щонайменше 8 осіб у Йорданії.

Про це пише Reuters.

Швидкий підйом рівня води також змусив владу терміново евакуйовувати більше 3700 туристів із стародавнього міста Петра, відомого своїм вирізаними у скелі храмами. У портовому місті Акаба на Червоному морі через дощі було оголошено надзвичайний стан.

“Підводники із громадської оборони наразі шукають п’ятьох осіб, чий автомобіль змив паводок у районі Мадаба, що на південний захід від столиці Аммана”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Лісові пожежі у США: шестеро загиблих - майже всі згоріли в авто

Поліції довелося навіть перекрити основну автостраду, що веде із Аммана на південь країни.

“Уряд оголосив про закриття у суботу університетів й шкіл, а мечеті будуть використані для надання притулку у районах, які постраждали від паводків”, - зазначає агентство.

Reuters також нагадує, що лише два тижні тому 21 особа, більшість із яких були діти, загинула унаслідок швидкого паводка, який застав їх зненацька поблизу Мертвого моря.

“Політики та громадські діячі тоді критикували рятувальні служби, стверджуючи, що їх персонал був не підготовлений. Двоє міністрів навіть були вимушені піти у відставку після того, як парламентський комітет встановив їх недбалість”, - стверджується у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-