Трамп заявив, що не планує зустріч із Путіним у Парижі

Трамп заявив, що не планує зустріч із Путіним у Парижі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що з російським лідером Володимиром Путіним можна мати успішні зустрічі, і вважає анексію Криму, скоріше, поразкою політики свого попередника Барака Обами.

Про це він заявив під час прес-конференції в середу у Білому домі за підсумками голосувань на проміжних виборах до Конгресу США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я мав дуже-дуже добру зустріч із президентом Путіним (у Гельсінкі – ред.). Ми говорили багато про безпеку, про Сирію, про Україну, про той факт, що це президент Обама дозволив, щоб Україна втратила велику частину територій", - зазначив чинний глава Білого дому.

На зауваження репортера про те, що Крим анексував саме Путін, Трамп відповів: "Це було зроблено за часів президента Обами. Це зробив не я... Це президент Обама дозволив цьому статися".

Водночас, він поділився планами щодо подальших зустрічей із кремлівським лідером.

Читайте також: Трамп: Не впевнений, що ми проведемо з Путіним зустріч у Парижі

"Ми не маємо запланованих (зустрічей з Путіним – ред.) у Парижі, я не думаю, що у нас це заплановано", - відповів американський президент на запитання, чи очікуються його перемовини з Путіним у Франції 11 листопада під час вшанування 100-ї річниці завершення Першої світової війни.

При цьому він зазначив, що візьме участь у спільному ланчі в Парижі, де, очевидно, буде присутній і президент Росії.

Трамп також підтвердив, що має намір провести переговори з Путіним на саміті "Великої двадцятки", який відбудеться наприкінці листопада – на початку грудня цього року в Аргентині.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-