У Штатах оприлюднили прогнози результатів проміжних виборів до Конгресу

У Штатах оприлюднили прогнози результатів проміжних виборів до Конгресу

Укрінформ
За результатами проміжних виборів до Конгресу США, Демократична партія вперше за вісім років заволодіє більшістю в Палаті представників, натомість республіканці утримають контроль над Сенатом.

Такі прогнози озвучили ввечері вівторка центральні американські телеканали CNN і Fox News, які дотримуються полярно протилежних внутрішньополітичних поглядів.

"Республіканці в вівторок утримали контроль у Сенаті на проміжних виборах і, як виглядає, розширили свою більшість, навіть в той час як демократи зробили значні кроки до повернення (більшості – ред.) в Палаті представників вперше за вісім років", - прогнозує американський телеканал CNN, який пов'язують здебільшого з прихильниками платформи Демократичної партії.

Читайте також: У Трампа очікують "погану ніч" для республіканців після виборів - CNN

Збереження республіканської більшості в Сенаті особливо важливо зараз для Дональда Трампа, оскільки це надасть йому можливість наповнити федеральну судову систему консерваторами для просування своїх реформ, стверджують в CNN.

Водночас, телеканал Fox News, висловлювання якого регулярно із задоволенням цитує сам президент Трамп, прийшов до аналогічних висновків.

"Хоча (прогнозована – ред.) перемога демократів у Палаті представників стане серйозним ускладненням для законодавчого порядку денного президента Трампа і дає нову надію лібералам, які хочуть просунути розслідування й, можливо, навіть імпічмент президента, утримання республіканцями Сенату забезпечує їм контроль над усіма важливими призначеннями федеральних суддів", - зауважує Fox News.

Читайте також: Байден ще не вирішив, чи піде на наступні вибори президента США

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок відбулися проміжні вибори до Конгресу США, під час яких обиралися всі 435 конгресменів до Палати представників, а також 35 зі 100 членів Сенату США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-