Таліби напали на блокпост афганської армії, загинули 20 військових

Таліби напали на блокпост афганської армії, загинули 20 військових

Укрінформ
Бойовики терористичного угрупування "Талібан" здійснили напад на прикордонний КПП в провінції Фарах у західному Афганістані. Убито 20 військових, що є продовженням серії нападів, які викликають побоювання, що урядові сили не тримають ситуацію під контролем.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві джерела.

«Щонайменше 20 солдатів були вбиті, кілька отримали поранення, а інші - зникли, сказав старший військовий офіцер, який відмовився назватись, оскільки не має повноважень контактувати зі ЗМІ», - йдеться у повідомленні.

Таліби, що борються проти підтримуваного Заходом уряду Кабула, взяли відповідальність за напад, заявивши, що вони захопили базу, вбили 30 солдатів та забрали зброю.

Читайте також: Таліби захопили військову базу в Афганістані

Деякі місцеві чиновники звинувачують Іран, який, як вважають у Сполучених Штатах, намагається поширити свій вплив у західній частині Афганістану, забезпечуючи терористів грошима та зброєю. Іран відкидає ці звинувачення.

Як повідомлялось, у понеділок внаслідок атаки терористичного угрупування "Талібан" на КПП в східній афганській провінції Газні загинуло щонайменше 13 військових та поліцейських.

Крім того, бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" в ніч на 4 листопада захопили урядову військову базу в місті Таринкот, адміністративному центрі афганської провінції Урузган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-